...

Igår när jag skulle kolla till kaninungarna så var två kaninungar döda. Sen var den en liten unge kvar som kämpade och höll på att dö den också.
Sen såg jag vad som hade hänt, under alla kaninungar som jag hade sett låg det kanske 5 st döda (antagligen dödfödda) dom hade börjar ruttna. Och det luktade verkligen illa i boet, och allt var helt ruttet! Så det var bara att ta bort den del av boet som var ruttet. Sedan försökte jag fixa till den del av boet som fortfarande var rent och la ungen som levde där. Men precis som jag trodde ville Mirabelle absolut inte ta handom den, den började bli väldigt smal och kall efter någon dag. Och Mirabelle var väldigt stressad. Men jag kunde inte låta boet vara kvar, allt var ju helt ruttet. Mirabelle och ungen som levde hade blivit sjuka annars. Vi pratade med en veterinär och hon tyckte att vi skulle köpa en slags kattmjölk som finns på apoteket för nyfödda djur, vi åkte och köpte det direkt. Så nu ligger ungen inne och vi handmatar den själva med en speciellt liten flaska och kattmjölken. Just nu mår den jättebra och är varmt och go! Han tycker om mjölken riktigt mycket, och äter bra. Vi får hoppas att han klarar sig, det är ju väldigt tråkigt när det händer något sånt men man får göra sitt bästa. Mirabelle mår också väldigt bra nu och hon är inte stressad alls.
Fyra kycklingar har vi fått, alla är jättesöta och mår bra! :)
 

KYCKLINGAR!

Imorse när jag skulle ge kaninerna och hönsen mat såg jag att två kycklingar var på gång att kläckas. En kyckling har nu kläckts, men hönsmamman försökte ha ihjäl den på en gång.. så det var bara att ta ifrån den och sätta den under en värmelampa. Nu är det bara ett par minuter kvar tills kyckling nummer två kommer att kläckas, så får skynda mig då att sätta den under värmelampan också. Sedan är det två till ägg som kommer att kläckas imorgon. Riktigt tråkigt när hönsen blir så dumma mot kycklingarna så man måste ta ifrån dom. Men nu kommer de i alla fall få det bra!
 
 
Bara någon timme gammal kyckling.

Sam

Sam är ganska ny här, jag hämtade honom i mars någon gång. Han är absolut den sötaste kaninen jag någonsin har haft! :) Han är som en liten hund, följer efter en när han är ute.
Sam kan vara lite rädd och orolig när det kommer människor han inte känner igen, men när det bara är vi som håller på med honom är han världens finaste kanin!
 

Rosa

Jag skriver bara om min franska vädurar hela tiden, men det är faktiskt så att jag har tre andra kaniner också. :) Sam som är en lejonhuvad dvärgkanin, sen har vi Rosa och Popcorn som är vanliga dvärgkaniner. För inte så länge sedan blev Rosa 8 år! Hon är helt klart favoriten av alla kaniner, jag har haft henne längst och hon är bara så himla underbar! Hon lärde mig allt om vad det handlar om att ha kaninungar, hon har fått tre fina kullar och varit en jätte duktig mamma. :) Hon är den bästa kaniner jag någonsin har haft, jag kommer aldrig att glömma henne! Hon börjar ju bli gammal nu, men jag ser fram emot många fina år till med henne!
 
Lite tjock är hon också, men det får man faktiskt vara när man är gammal !
 

22 Juni

Igår kollade jag till kaninungarna, och konstigt nog såg det ut att bara vara fyra ? haha, jag som trodde att det skulle vara jätte många. Men jag tycker att det är mycket bättre när det inte är så många, för då får alla ordentligt med mat! :) De var i alla fall jätte fina och runda om magarna.
Efter den här kullen blir det inga flera kaninungar i år. Jag ska spara två honor från den här kullen i stället och sedan köpa in en ny hane. Hoppas bara att det blir några honor från den här kullen, annars får jag lov att vänta tills nästa år..
Om någon vecka kommer det bilder på ungarna!
 

Kaninungar

Har inte kunnat blogga på hela dagen för att det har varit något fel med blogg.se.. :o Har inte kunnat skriva några nya inlägg..
Idag på dag 31 fick Mirabelle sina bebisar, de föddes mitt på dagen vid 14.00 och som vanligt lyckats jag alltid komma just när ungarna kommer! Så jag var med hela tiden och allt gick jättebra! Jag vet inte ännu hur många de är, men jag kan gissa på att det är rätt många kanske 8-10 ? Såg i alla fall ut att vara jätte många! Tänkte försöka kolla lite försiktigt imorgon och se så att alla lever och mår bra, sedan försöka räkna dom. :)


Dag 30

Idag var Mirabelle som vanligt igen, riktigt skönt att det inte var något fel med henne igår! :) Hon är på dag 30 idag och håller på att bygga ett fint bo. Ska bli så spännande när ungarna kommer!


Dag 29

Idag är Mirabelle på dag 29 ungarna kan komma när som helst nu, men tror som sagt att de inte kommer först på onsdag men man vet ju aldrig. Ikväll när jag skulle ge kaninerna mat så ville Mirabelle inte äta provade att ge henne en morot men hon ville inte ens ha det.. hon bara låg på samma ställe hela tiden och vägrade att röra på sig. Jag är lite orolig nu, ingen av mina honor har aldrig varit så innan ungarna kommer. Dom har haft fullt upp med att bygga bo! Hoppas att det inte är någon fara och att allt går bra med henne, det är ju klart att hon är trött. Om några timmar ska jag ut och kolla till henne igen så att allt är bra.
Vet inte vad jag skulle göra om jag förlorade min lilla flicka! Håller tummarna på att allt går som det ska. :)


Hur söt kan man vara? :D

15 år!!

Idag fyller jag 15 år! :) Jag har fått pengar och kläder, är hur nöjd som helst! Tänkte att kaninerna skulle få lite nya matskålar, köper matskålar hela tiden tycker jag men jag tappar dom hela tiden.. det går sönder någon varje dag nästan haha :(
Igår kom ju min kompis kanin Ditte hit och det går bra med henne, hon verkade känna sig hemma här på en gång så det är ju bra. Mirabelle sover och vilar mesta delen av tiden nu med sin bebismage, tror att både jag och Mirabelle vill att bebisarna ska komma nu. Bara ett par dagar kvar nu, de kan ju egentligen komma vilken dag som helst men hon brukar alltid få sina på dag 32 :)


SOMMARLOV

Äntligen har jag också fått sommarlov, är ledig ända till tisdag den 21 augusti! :D Detta sommarlov kommer att bli bäst! Imorgon kommer min kompis kanin hit, jag ska ta handom henne i 3 veckor då min kompis ska bort. Idag har jag fixat en bur åt henne och sådär. :) Mirabelle är på dag 26 idag och hon börjar bli riktigt rund och go om magen, när jag skulle ge dom mat nyss så såg jag att hon hade börjat bygga ett bo också. Jag tror att vi kan räkna med smått här om ett par dagar. :)

8 Juni

Hon som skulle komma och hämta kaninungen idag ville ha båda två i stället, alltså den svarta och den svarta manteltecknade. :) Så nu är alla ungar från Mys kull sålda!
Nästa kull kommer att vara leveransklara i slutet av augusti, det blir från Mirabelle och Nisse.

Mirabelle..

Bara mina kaniner som blir otroligt jobbiga när dom är dräktiga? Mirabelle är i alla fall jobbigare än någonsin just nu. Alla mina kaniner börjar med massa tok när dom är dräktiga som sedan försvinner så fort ungarna kommer.. Aja, bara två veckor innan ungarna kommer i alla fall. Redan imorgon flyttar en unge från Mys kull, så han har fått vara i en bur helt själv nu sista veckan så att han vänjer sig att vara själv, det har gått hur bra som helst. Han är den absoluta finaste ungen i kullen, han är stor och kraftig och har otroligt fina öron. Sen är han hur gullig som helst också. :) Men jag vet att han kommer att få det bra i sitt nya hem så det känns bra!


4 Juni

Jag är verkligen jätte dålig på att blogga.. men har nästan aldrig tid. Just nu händer det inte så mycket med kaninerna, men en unge från Mys kull flyttar på lördag sedan är det snart dags för Mirabelle att få sin andra kull. Ungarna väntas komma runt 20 juni, ska bli riktigt spännande att få se vad det kan bli för färger och teckningar! :)
Nu är det äntligen JUNI och SOMMAR, och jag får sommarlov 14 juni sedan fyller jag år den 16 juni. :D
Ska nog önska mig en ny systemkamera eller pengar i present, även kaninerna skulle behöva lite nya saker som matskålar och så. :)


RSS 2.0