PÅSKLOV!

Nu är det ÄNTLIGEN påsklov, skulle ju igentligen till skolan idag också men stannade hemma eftersom att jag är jätte förkyld, och har ont i halsen. Så istället ska jag vara med kaninerna hela dagen, ska städa My's bur nu en sista gång eftersom att ungarna kommer nu i helgen. Hon har vart dräktig i 29 dagar nu, och hon brukar få sina ungar när det har gått runt 31 eller 32 dagar. Hoppas verkligen att allt går bra med henne och ungarna den här gången.. men det ska det nog göra!Bild på My's lilla bebismage, som ni ser så blir det nog många ungar nu också.. :)

Glada kaniner

Igår fick jag ta ut alla kaniner i deras hagar igen efter att ha varit i burarna i två dagar. Det tyckte dom verkligen om, det regnade även mycket men de brydde sig inte om det.. även fast jag fick ta in rätt smutsiga kaniner.
Idag kom jag hem vid 15.00 eftersom att bussen blev sen IGEN!! Blir så trött, vi slutade ju 13.00 idag. Aja, när jag kom hem gick jag direkt till kaninerna och gav dom lite nytt vatten. Så nu ska jag strax gå ut igen och vara med dom i några timmar! Mirabelles bur behöver nog också städas.. :)

Min fina flicka Mirabelle på bilden!

Duktigt

Igår hade en utav kaninungarna hoppat över grinden på boxen, duktigt för att bara vara 7 veckor..
Men fick i alla fall fixa en vanlig bur åt dem sent igår kväll, men nu är alla ungar där dom ska förhoppningsvis. Har tyvärr inte hunnit mer än att ge alla kaniner mat och vatten i måndags och tisdags, eftersom att jag har så mycket prov och sånt i skolan nu. Även idag måste jag plugga till prov..
Men på fredag får vi äntligen påsklov, så då ska jag ägna mycket tid med kaninerna. Känner mig som en sån dålig kaninägare när dom bara får sitta i burarna hela dagarna. Men det är väldigt sällan dom får vara i burarna när jag är hemma, då är dom oftast ute i sina hagar! :)
Och magen på My bara blir tjockare och tjockare, så bebisar blir det nog allt!

Mina kaninpojkar på bilderna, Sam och Nisse.

Vååår!

Oj vilket fint väder det har varit idag, sol och varmt! Kaninerna har fått vara ute i stort sett hela dagen. Har även städat hela kaninhuset och alla burar, det blev så fint!
Har fotat My's stora bebismage också.. tycker så synd om henne hon orkar knappt röra på sig, men ungarna kommer om ungefär 9 dagar.
20120323

Min syster fick ge alla kaninerna mat och vatten idag, och ta ut dom i deras hagar. Eftersom att jag har varit borta hela dagen. Så har saknat dom lite! :)
Men imorgon ska jag städa hela kaninhuset, allas burar och göra det riktigt fint. Ska även försöka hinna med att fota lite, men jag ska i alla fall fota My's bebismage. Ungarna beräknas att komma nästa måndag, då har jag påsklov och allt så jag kan hålla lite koll eftersom att det inte gick så bra förra gången.


20120322

Idag kom jag hem från skolan vid halv 4 tiden, gick direkt ut till kaninerna då som vanligt! Eftersom att det var så himla fint väder idag så fick dom komma ut i sina hagar i solen. Det är så härligt att se hur de verkligen älskar det.
Jag blir så glad av att se hur glada de är. Jag skulle aldrig kunna leva utan mina kaniner, det är verkligen det finaste jag har, och jag älskar dom så mycket!Mirabelles ungar när dom bara var 3 veckor, hur söta som helst!

Dags för kaninungarna att flytta

Imorgon flyttar första ungen från Mirabelles kull, och sedan i helgen och nästa vecka flyttar även dom andra. Kommer att sakna ungarna otroligt mycket, då dom har varit helt underbara! Men jag vet att dom kommer till fina hem och familjer allihopa så det känns bra i alla fall.
Så ikväll ska jag fixa med alla papper så som härstamningsbevisen och "faktabladet", sedan ska jag klippa klorna på alla ungar också..
Magen på My blir bara större och större, hon har säkert många ungar nu också. Hoppas bara att allt går som det ska nu!Bild på lilla Hjortron som ska flytta imorgon! :)


Städat!

Idag kom jag hem från skolan rätt tidigt, slutade tjugo över tolv idag.. men kom hem vid tre tiden eftersom att bussen blev sen. Men i alla fall när jag kom hem gick jag direkt ut till kaninerna och städade nästan alla burar och gjorde riktigt fint i kaninhuset! Bara Sams bur kvar att göra rent, och det ska jag göra imorgon.
Mirabells ungar är snart 7 hela veckor, så idag fick dom flytta från mamma till en egen bur, eftersom att alla ska flytta nästa vecka. Så imorgon ska jag klippa klorna på ungarna..
Bara två veckor kvar nu tills det är dags för My att få sina ungar, hon börjar redan se tjockare ut! Blir säkert många ungar nu också.. :)

Sam..

Förra tisdagen, för exakt en vecka sen fick jag hem min nya lilla bebis. Han är jättefin och trevlig på alla sätt och vis. Kunde inte ha köpt en bättre kaninunge, så underbar är han. Och jag ser verkligen fram emot att så se hur hans ungar blir senare... :)
Tror att My blev dräktig i alla fall, hon är blivit lite tjurig och man börjar känna att magen växer också, men hoppas att hon inte får lika många ungar som förra gången.. då hon fick 10! Men alla var ju döda tråkigt nog. Hoppas på bättre lycka denna gång! Så om 2 och en halv vecka väntas det smått här hemma..Imorgon blir Sam 9 veckor..  

Alla ungar är sålda.

Alla kaninungar är nu tingade och väntar på fina hem. Nästa kull kommer att komma omkring slutet på mars början på april någon gång. Det blir då renrasiga franska vädurar som säljes med härstamningsbevis. :)

RSS 2.0