Kolmården

Idag åkte Hannah hem, men vi hoppas på att vi kan träffas något mer i sommar! :) Hon har i alla fall varit här i några dagar så vi har hunnit med och badat, åkt hölass och massa mer... haha :D Sjukt roligt att åka på ett stort hölass på sommaren, riktigt mysigt. Inte för att vårat hölass blev så stort.. men vi hade i alla fall roligt. :D
Imorgon ska jag tydligt till kolmården, så ja det ska väl bli roligt. Kameran ska med så vi kan fota alla djuren där på djurparken. Hoppas på att få se delfinerna, dom är så otroligt vackra! Jag älskar delfiner, det är helt klart mitt favorit djur.. helt underbara djur det där. :)
 
 
 

Torsdag

Igår kom ju Hannah hit vid halv 8 tiden på kvällen, så vi badade och pratade lite och sådär. Sen gick jag hem och kollade på tv och somnade typ direkt, då var klockan kanske 11.. haha. Sen vaknade jag klockan 5 på morgonen, och kunde inte somna om så jag gick väl upp. Så jag har alltså vart uppe sen klockan 5.. :o
Nu väntar vi på att Hannah ska komma, sen ska vi säkert gå och bada eller något. :)
 
 
Såhär fin är sjön på kvällen.. :')

BADA!!

Ska strax gå till stranden och bada, min fina vän Hannah kom precis också. Har inte träffat henne på jättelänge så jag längtar, ska bli sjukt roligt. :) Jättefint väder ute är det också, varmt och det blåser ingenting. Perfekt för ett kvällsdopp! :D

Onsdag 25 Juli

På morgon har jag haft frassarna lösa på gården en och en, fick ta in riktigt trötta kaniner. Mirabelle la sig ner ute i skuggan och vägrade att röra på sig.. haha. :') Fick även ta bort en fästing som satt på nosen på henne, jag hatar verkligen dom där äckliga fästingarna.. usch.
Var ute och tog in massa växter jag ska torka till dom som Brännässla,persilja,morot,maskrosblad,hallonblad,smultronblad och massa annat gott och nyttigt. Perfekt att ge dom lite torkade växter och örter på vintern. Har hört att torkad brännässla är väldigt bra att ge under vintern, och vitaminerna nässlorna innehåller hjälper till vid vårfällningen eller innan avelssäsongen sätter igång ordentligt. Det fattas bara att gå ut i skogen och hämta lite Blåbärsris, mina kaniner verkligen älskar både blåbär och blåbärsris det är även väldigt nyttigt och bra för dem att äta, det hjälper bra mot diarré också har jag hört.
 
Men nu ska jag fortsätta städa mitt rum, sen gå till stranden och bada! :D Ni får ha det så bra!
 
 
 
 
 
 
Några bilder från My's första kull. :)
 
 
 
 

Kloklipp imorgon

Imorgon ska jag försöka klippa klorna på frassarna, vilket kan vara lättare sagt än gjort. Mycket lättare att klippa klorna på småkaninerna som man bara kan hålla hur som helst, frassarna är stora och tunga.. och vägrar ligga stilla. Så dom får sitta upp och äta medans jag klipper klorna. Det brukar gå bra så vi får hoppas på det bästa. :)
Tänkte även väga My, Nisse och Mirabelle igen. Sist vägde alla ca 5 kg, men tyckte att dom kändes lite smala då.. så jag har bytt pellets och börjat gett dom lite mera.
Kaninungen blir 5 veckor imorgon, han har blivit jätte stor och fin sedan han har börjat äta lite mat själv. Han ser ut att få ett jättefint huvud precis som Nisse har! Han kommer att få fortsätta med vällingen i någon vecka till, tycker fortfarande att han är mycket mindre än han egentligen borde vara. Antagligen kommer han alltid att vara lite mindre än mina andra frassar.
 
 
Bild fotad i Juni någon gång... :D
 
 

22 Juli

Händer inte så mycket i kaningården just nu, allt är som vanligt. Kaninerna mår bra, lite trötta av värmen bara.. men det är ändå inte så varmt i kaninhuset. Mina kaniner trivs bäst på hösten,vintern och våren när det är lite kallare ute. :)
My och Nisse träffades i fredags också, så det väntas smått runt den 21 augusti om allt gick som det skulle. Detta blir My's andra kull och sista för i år. Mirabelle har fått tre kullar och även hon kommer inte få några mer ungar i år. Så detta blir den sista 2012. Sedan 2013 planerar jag att antingen spara två honor från någon kull och köpa in en ny hane, eller att köpa in två nya honor. Eller så får det räcka med dom kaninerna jag redan har... vi får helt enkelt se hur det blir. :)
 
Den här våren och sommaren har Rosa blivit skendräktig hur många gånger som helst, boat med päls och allting.. hon är 8 år så tanten kan ju glömma att hon ska få mer bebisar. Hon har fått många fina kullar när hon var yngre, det räcker gott och väl.
 
Nu ska jag gå och kolla på några avsnitt av Pretty little liars, sen soova. :D
 
 
Jag har haft dig sedan du bara var 8 veckor, och nu är du 8 år. Du har alltid varit så fin och underbar.. :)
Du har varit med på "djurens dag" vi hade i skolan flera gånger när jag var mindre då jag gick i 3an,4an och 5an. Du var helt klart allas favorit, alla ville klappa,hålla och mata dig och du var så fin, lugn och snäll mot allihopa. En kanin som dig kommer jag aldrig få igen! :')

21 Juli

Hejsan! :) Idag har det varit sol och varmt precis hela dagen, helt underbart! Jag började dagen med att städa alla kaninburar och kaninhuset, så nu är det riktigt fint och rent. My fick hoppa omkring lös på gården idag medans jag fixade hennes bur.. sen när det var dags att ta in henne var hon helt borta? Jag och syster letade efter henne hur länge som helst men hon var helt borta. Sen hörde jag något i en stor buske som står brevid kaninhuset och då såg jag henne sitta där i skuggan och äta på ett maskrosblad, haha sötnos. Men jag fick lite panik först när hon var borta! :o
Sedan efter det har jag varit vid stranden i stort sett hela dagen och solat och badat, det var 22 grader i vattnet så det var helt okej. Hela sommaren har det varit så kallt i vattnet så man har typ inte kunnat badat. Nu ska jag äta, sedan ska jag gå till stranden igen.. :)
Ha det bra! :D
 
 
 
Jag lånar INTE ut mina bilder till hemsidor som Stallet.se eller liknande sidor!

Sommar bilder

 
Två nya bilder på lilla bebisen, i tisdags blev han 4 veckor. Nu vet vi även att det är en liten pojke så vi håller på att bestämma vad han ska få heta. :)
 
 
Fyra lite halvdåliga bilder på Sam. Han är sjukt svår att fota.. han är liksom lite överallt och ingenstans.. haha.
 
 
 
Och sedan två fina sommarbilder min syster har fotat! :D
 
 

Kaninungen matas

 
Såhär ser det ut när sötnosen äter sin välling! :) Förlåt för den riktigt dåliga bilden, men den får duga!

Bilder på finaste

 
 
 
Han är lite mindre än dom är normalt vid 3 veckor. Men jag är så otroligt stolt att vi har klarat det, jag trodde aldrig att jag skulle klara det, när vi började mata honom så var han så liten och svag. Och nu skuttar han omkring i hela buren och är glad och nyfiken! :)

11 Juli

Länge sedan jag bloggade nu.. men har liksom inte haft tiden. :) Det är ju sommarlov!
Kaninungen som vi matar själva med flaskan har klarat sig och mår bra! Vällingen försvinner på bara några sekunder. I tisdags blev han 3 veckor så han har börjat smaka på lite hö och pellets vilket han tycker om väldigt mycket! Dom två svarta honorna som jag tänkte spara ska kanske säljas, vi får se hur det blir. :) Den här kaninungen som jag matar hade jag tänkt spara, jag kan ju inte sälja honom/henne när jag har kämpat så mycket och fått den att klara sig!
Bilder på min lilla bebis kommer inom kort..

RSS 2.0